Razzi Armansur

Tandas Yang Mana?

Kerajaan sepatutnya membuat undang-undang baru. Mungkin bukan terpaksa sebaliknya kerana kerajaan membiarkan gejala ini berlarutan tanpa sebarang tindakan. Di mana-mana, tandas awam mestilah ada 4 jantina untuk: 1. Lelaki, 2. Perempuan, 3. Maknyah 4. Lesbian. Setuju? Jika setuju mari bawa perkara ini ke Parlimen.

Atau jika kerajaan keberatan, buat 3 saja dah mencukupi: 1. Lelaki, 2. Perempuan, 3. Maknyah boleh kongsi dengan Lesbian sebab satu spesis. Bagaimana pula nanti yang lain meminta tandas berasingan. Orang Dwi Seks (saya tak tahu apa istilahnya — lelaki dan perempuan dia bedal — membedal dan dibedal) pun ramai di Malaysia. Mereka pun nanti nak tandas khas.

Gejala manusia-manusia pelik itu makin menjadi-jadi di Malaysia dan seperti digalakkan. Makin berani dan makin terbuka sebab banyak pihak (terutamanya JAKIM, JAWI, RUMI) main sorong tolak, “Di luar bidang kuasa kami.”

Jadi, jika anda musykil (memang musykil) tandas mana yang mereka masuk, tanya sajalah pada mereka. Bila Maknyah itu jawab, “Tandas lelaki”, tanya terus, “Kamu ni lelaki ke? Kenapa macam perempuan? Kenapa teringin sangat nak jadi perempuan sedang Allah dah jadikan kamu lelaki?”

Media pun menggalakkan budaya maknyah ini. Contohnya, bertalu-talu menyiarkan cerita Korea. Perhatikan hero cerita Korea ? semuanya lembut, gay dan ‘membetinakan’ diri. Jadi tak mustahil makin menjadi ikut-ikutan dan penganut fahaman maknyah semakin berani.

Yang menyedihkan, ada universiti di Malaysia pun menjadi kilang pengeluar Maknyah dan lesbian. Jika kita tidak bertindak terhadap spesis yang kelakar dan bangga menjadi maknyah itu, kita akhirnya akan menerima akibat. Sejarah kaum Nabi Luth pasti akan berulang di Malaysia. Menjadi hak dan kehendak Allah SWT hendak menterbalikkan Malaysia seperti negara Soddom, Jordan. Tapi saya rasa bala tersebut sudah lama diturunkan oleh Allah SWT di Malaysia. AIDS dan HIV makin menjadi-jadi — dibawa oleh Maknyah, cuma ia ditutup, konon penyebar utama HIV dan AIDS adalah penagih dadah. Sehingga hari ini,  pernahkah anda melihat statistik tepat penyebaran AIDS oleh penagih dadah dan juga oleh Maknyah? Pernah?

Namun lebih melucukan, ada seorang yang tak tahu malu meletakkan Dr. di depan namanya menyokong Maknyah. Kita hendak mencari jalan mengurangkan dan seterusnya membenteras gejala keji Maknyah dan Lesbian, dia pulak mencari kebaikan Maknyah dan Lesbian. Begitukah pemikiran manusia yang mempunyai PhD? Kata Dr (Ayam) “Maknyah ini membawa ekonomi, contohnya editor majalah ramai yang maknyah, hisasan dalaman pun ramai maknyah… ” Begitukah pendapat dari orang yang mendakwa dirinya sebagai Dr? Lucu?

 

Razzi Armansur

Razzi Armansur

Once a writer always a writer.